Klooster van Dalfsen: compleet verduurzaamde B&B in landelijk gelegen rijksmonument

BTW teruggave voor zonnepanelen

Klooster van Dalfsen: compleet verduurzaamde B&B in landelijk gelegen rijksmonumentAls u zonnepanelen gaat kopen, is het verstandig om te bekijken voor welke financiële regelingen u in aanmerking komt. De overheid en de gemeenten hebben namelijk verschillende subsidie en financieringsregelingen, die het investeren in zonnepanelen nóg aantrekkelijker maken!

Eén van die regelingen is dat eigenaren van zonnepanelen vaak het grootste gedeelte van het BTW bedrag over de aanschafkosten kunnen terugvragen. Dus, niet alleen van het zonnestroomsysteem, maar ook over de installatiekosten. Wat u hiervoor precies moet doen is afhankelijk van uw situatie. Particulieren moeten zich bijvoorbeeld eerst aanmelden bij de belastingdienst als ‘ondernemer’.

Dat heeft twee redenen. Enerzijds doordat alleen bedrijven BTW kunnen terugvragen, en anderzijds omdat u een deel van de stroom weer teruglevert aan uw energiemaatschappij. Door middel van de salderingsregeling verkoopt u met uw zonnepanelen als het ware stroom aan het elektriciteitsnet. In de ogen van de belastingdienst bent u daardoor, ook als particulier, een ondernemer.

Om u te helpen bij het terugvragen van de BTW over uw zonnepanelen, heeft AaboGreenTech een samenwerkingsverband met de Nationale Belasting Adviseurs (NBA) . Wanneer u bij ons uw zonnestroomsysteem aanschaft krijgt krijgt u hierdoor snel, eenvoudig en kosteloos het BTW-bedrag van uw zonnepanelen terug. Bovendien heeft u zelf geen omkijken meer naar allerlei ingewikkelde regelgeving en administratieve procedures én onderhoudt de NBA al het contact voor u met de belastingdienst.

Heeft u wel een eenmanszaak, BV of VOF? Dan kunt u de BTW die in rekening is gebracht bij het kopen van de zonnepanelen meenemen in de reguliere BTW-aangifte. Meer informatie over de BTW teruggave van zonnepanelen vindt u hier op de site van de belastingdienst of bekijk hier de mogelijkheden van onze zonnestroomsystemen.

Ontvang gratis zonnepanelen advies