Infrarood verwarmingspanelen

Infrarood verwarmingspanelen

Warmte als de zon: lange Golf infraroodverwarming

De warmte van infrarood verwarmingspanelen wordt opgewekt doordat elektriciteit langs een halfgeleider wordt geleid, waarna er onschadelijke infraroodstraling met een lage golffrequentie wordt uitgezonden. Deze zogenaamde “lange golf” infraroodwarmte geeft een zeer aangename warmte die aanvoelt als warmte van de zon en straalt tevens geen waarneembaar licht uit. Dit maakt dit type infrarood bij uitstek geschikt voor het verwarmen van binnenruimtes zoals woningen of kantoren.

AaboGreenTech verwarmingsmodel

De werking van infraroodverwarming

Doordat de infraroodwarmte alle objecten (waaronder muren, plafonds, meubels, maar ook uw lichaam) binnen 4,5 tot 5,5 meter verwarmt, wordt er op een snelle, gezonde en energiezuinige wijze een comfortabel binnenklimaat gecreëerd. Vervolgens wordt de infrarood warmte door de ruimte weerkaatst, waardoor uiteindelijk alle objecten in de ruimte opwarmen. Wanneer de gewenste temperatuur bereikt is, zal de thermostaat het verwarmingssysteem (tijdelijk) uitschakelen. De opgewarmde objecten zullen vervolgens zelf warmte blijven uitstralen, waardoor een aangename temperatuur behouden blijft.

Het gebruik van infrarood verwarmingspanelen is vergelijkbaar met de warmte die de zon afgeeft, maar zonder de schadelijk UV of Gammastraling. Bovendien wordt de oppervlaktetemperatuur van onze hoogwaardige panelen niet warmer dan 105˚C. Hierdoor is aanraken ongevaarlijk en veroorzaken ze geen schade aan uw muur of plafond.

(on)opvallend bijzonder

Ons zeer ruime assortiment bestaat uit kwalitatief hoogwaardige infraroodpanelen die aansluiten op elke wens, en vormen door hun elegante en strakke uitstraling een (on)opvallend onderdeel van elke ruimte. U kiest zelf of uw verwarming volledig opgaat in het interieur of dat u een ware ‘eye catcher’ aan de muur hangt.

Naast de verschillende toepassingsmodellen vindt u bij ons tevens een grote variatie aan materiaal- en kleurgebruik. Van strakke glaspanelen tot karakteristiek natuursteen, voor ieder interieur is er een geschikt infraroodpaneel. En doordat onze panelen een slank en compact formaat hebben, nemen ze weinig ruimte in beslag en kunnen ze vrijwel overal geplaatst worden.

Meer weten?

 Vul hier uw gegevens in voor een vrijblijvend advies op maat!

Ik heb interesse in:

Dé groothandel voor infraroodverwarming!

AaboGreenTech, is dé groothandel voor infraroodverwarming, zowel lange golf infraroodpanelen voor binnenshuis als korte golf warmtestralers voor buiten. Voor elke mogelijke situatie kunnen wij als groothandel een infrarood verwarmingssysteem samenstellen dat aansluit op uw wensen. Naast infraroodpanelen hebben wij als groothandel ook een uitgebreid assortiment zonnepanelen, warmtepompsystemen en LEDpanelen.